Menu

Fogfehérítés

Sok ember szeretne fehér fogakat. Az elszíneződött, sárgás fogazat rendszerint negatív benyomást kelt. Idővel a fogzománc sötétebbé válik, ehhez társul a dohány-, kávé-, tea-, valamint vörösborfogyasztás okozta elszíneződés. Akinek szép fehér fogai vannak, vonzóbbnak tűnik. A világos fogak fiatalosságot és vitalitást sugároznak.

A professzionális rendelői fogfehérítés menete

A professzionális fogfehérítés előnye, hogy egy 3 x 20 percig tartó ülés elegendő a kezelésre. Ez egy speciális halogén lámpa és a fehérítő anyagban lévő aktivátor által lehetséges. Az eredmény azonnal látható. Nemzetközi tanulmányok bizonyítják, hogy ezzel az eljárással akár 5 – 8 árnyalattal világosabb fogak érhetők el. Kezelés előtt megtisztítjuk a fogfelszínt a szennyeződésektől, ultrahangos fogkő eltávolítás és polírozás útján.

Első lépésként egy speciális szájterpeszt helyezünk a páciens szájába, amely eltartja az ajkakat, ezáltal kímélve azokat a kezelés teljes időtartama alatt. Ezután felvisszük a fehérítő zselét a fogakra és megvilágítjuk azt. A fogfehérítő anyag az UV – fény hatására aktiválódik. A kezelést követő minimum 48 órán belül ne dohányozzon, illetve ne fogyasszon a fogai elszínezésére alkalmas ételt és italt. Előfordulhat a fogfehérítés után 1-2 napig tartó fogérzékenység, de ez teljes mértékben elmúlik.

Mennyivel lesznek világosabbak a fogak?

A fehérítés mértéke egyénileg változó, minden ember saját, természetes fogszínétől függően. Fogait világosabbá nem tudjuk fehéríteni, mint amit a természet enged, azonban eredeti fehérségük visszanyerhető. Rendszerint az első kezelés után a fogak 2-8 színárnyalattal lesznek világosabbak, mivel a kávé, tea, vörösbor, nikotin, stb. okozta elszíneződés eltűnik.

Minden fog fehéríthető?

A meglévő fogtömések, illetve kerámialeplezések, koronák vagy hidak színe fogfehérítés útján nem befolyásolható.

A fogfehérítés nem károsítja a fogakat?

Nem, nincsenek mellékhatásai. A zselé toxikológiai vizsgálat alapján nem mérgező, 100%-ban kozmetikai szernek minősül. Ha képzett szakember felügyelete és ellenőrzése alatt történik, a fogfehérítés teljes mértékben biztonságos.

Mennyi ideig maradnak a fogak fehérebbek?

Ez maximálisan az Ön fogyasztási szokásaitól és életvitelétől tehető függővé. Rendszerint a fogfehérítés hatása 3 – 9 hónapon át tart. Az, hogy a fogak egyáltalán vagy milyen gyorsan válnak sötétebbé, attól függ, Ön dohányzik-e, sok teát, kávét, vörösbort vagy kólát iszik-e. A fogak bármikor újra fehéríthetők.

  +36 20 / 209 7145    Cím: H-9700, Szombathely, Dolgozók útja 1/A.

ÁRKÁDENT FOGÁSZAT

H-9700 Szombathely, Dolgozók útja 1/A
☎ Telefon: +36 94 341-741
☎ Mobil:+36 20 20 97145
E-mail: info @ arkadent.hu

Útvonaltervezés