Menu

Tájékoztatjuk kedves Pácienseinket, hogy fogászatunkon a rendelés szabadság miatt szünetel:
2024.07.12.-2024.07.20.

Rendelőnk július 22.-től fogadja újra pácienseit.

Megértésüket köszönjük.

Fogimplantátum a mesterséges foggyökér

A fogimplantátum egy mesterséges foggyökér. A hiányzó, természetes fog helyére kerül beültetésre az állcsontba, ezzel stabil bázist biztosítva a későbbiekben rögzítésre kerülő fogpótlás számára.

A gyógyulási idő során csontszövetek képződnek az implantátum körül, ez a folyamat segíti elő az állcsontba való beágyazódást, ezt követi az integráció.

Már 1960 óta alkalmazzák az implantátumokat a foggyökér pótlására. Az implantológia manapság a leggyorsabban terjedő tudományág a foggyógyászatban. Mostanra már világszerte több millió páciens élvezi az implantátumra felépített fogpótlás nyújtotta előnyöket.

FOGIMPLANTÁTUM A tökéletes megoldás!

Az implantáció menete:

A DIAGNÓZIS – A fogszakorvos vizsgálat során ellenőrzi a vérerek elhelyezkedését és a csont állapotát. Panoráma röntgenfelvétel és CT vizsgálat alapján határozza meg a behelyezésre kerülő implantátum hosszát és átmérőjét, valamint a csontban való fekvését.

AZ IMPLANTÁTUM BEHELYEZÉSE – Az implantátum a fogászati klinikán, különösen steril körülmények között, helyi érzéstelenítést követően kerül behelyezésre az állcsontba. Ez akár kevesebb, mint egy órán át tart.

GYÓGYULÁS – 3, 6 hónap elteltével, ha az operált sebfelület már meggyógyult és az implantátum a csonttal összenőtt, következik az implantátum felszabadítása.

REHABILITÁCIÓ – Ebben a fázisban kerül felhelyezésre a fogpótlás az implantátumra

Különböző szituációk fogimplantátum behelyezésére

  • Implantátum foghiány esetén

Fogazata teljes, csupán egy vagy két foga hiányzik? Ez esetben az implantátumok nagyon hasznosak lehetnek. Így már akár egy implantátum segítségével elkerülhető a foghiány melletti ép fogak koronázása, híd készítése céljából. A kíméletes megoldás jegyében ilyenkor az implantátum az ideális megoldás.

  • Megrövidült fogsor egy állcsonton

Egyoldali, hátulról rövidebb fogazat esetén – vagyis ha az egyik állcsontfélen a hátsó fogak hiányoznak – normál esetben kivehető részleges fogsor elkészítése szükséges, hiszen a rögzített fogpótláshoz hiányzik a hátsó pillér. Implantátumok behelyezésével azonban elkerülhető a kivehető fogpótlás. A hátsó fogak szerepe nagyon fontos a rágás és a funkcionális ízületi megbetegedések elkerülése érdekében.

  • Fog nélküli állcsont rögzített fogpótlással

A teljesen fogatlan állcsont helyreállítása rögzített fogpótlással is lehetővé válik ez által.

  • Fog nélküli állcsont kivehető fogpótlással

Gyakran olyan kedvezőtlenek az állcsontviszonyok, hogy teljes fogatlanság esetén a kivehető fogsor nem tart megfelelően. Implantátumokkal ismét lehetővé válik a rögzítési pontok megteremtése.

 

ÁRKÁDENT FOGÁSZAT

H-9700 Szombathely, Dolgozók útja 1/A
☎ Telefon: +36 94 341-741
☎ Mobil:+36 20 20 97145
E-mail: info @ arkadent.hu

Útvonaltervezés