Menu

Fogimplantátum a mesterséges foggyökér

A fogimplantátum egy mesterséges foggyökér. A hiányzó, természetes fog helyére kerül beültetésre az állcsontba, ezzel stabil bázist biztosítva a későbbiekben rögzítésre kerülő fogpótlás számára.

A gyógyulási idő során csontszövetek képződnek az implantátum körül, ez a folyamat segíti elő az állcsontba való beágyazódást, ezt követi az integráció.

Már 1960 óta alkalmazzák az implantátumokat a foggyökér pótlására. Az implantológia manapság a leggyorsabban terjedő tudományág a foggyógyászatban. Mostanra már világszerte több millió páciens élvezi az implantátumra felépített fogpótlás nyújtotta előnyöket.

FOGIMPLANTÁTUM A tökéletes megoldás!

Mini Implantátumok

Ilyen könnyű mosolyt varázsolni a műfogsort viselő páciensek arcára

Rosszul tartó műfogsorral élni sosem volt nagy élvezet, sok ebben érintett páciens vágyik arra, hogy visszakapja korábbi életminőségét. A Mini-implantátumok speciálisan azon páciensek számára biztosítanak ideális megoldást, akiknek a hagyományos „nagy” implantátumokhoz kevés pénz, idő vagy csontmennyiség áll rendelkezésére. A minimális 1,8mm átmérő ellenére biztos tartást nyújtanak a fogsor viselése során, továbbá hasonlíthatatlanul jobb megoldást kínálnak a fogsorrögzítő krémmel szemben.

Kis beavatkozás – nagyszerű eredmények

Mini-Implantátumok esetén nagyon kicsi, biokompatibilis, titánötvözetű csavarimplantátumokról van szó, melyek minimális műtéti beavatkozás során kerülnek behelyezésre a csontba, az alsó állcsonton rendszerint azonnal terhelhetők. Az implantátumcsavar feje gömb alakú és a retenciós betét O-gyűrűvel képezi az ehhez illő ellenrészt. Az O-gyűrű a fogsor behelyezésekor a gömbfejen átnyomódik, rákattanás után stabilan tartja a fogsort. Szabályszerű helyzetében a fogsor lágyan nyugszik a páciens fogínyén. A retenciós betétek függőleges irányú mozgékonyságot biztosítanak és ellenállnak a természetes emelőerőknek. A Mini-Implantátumok világszerte pozitív változást hoznak a műfogsort viselő páciensek életébe – minimális fájdalom, időráfordítás és költség mellett.

Implantátumaival Ön újra tud mindent, ami korábban nehezen ment, rendesen étkezni, jókat beszélgetni, gondtalanul nevetni, végre nem gondolva műfogsorára. Fogsora hosszú távon, stabilan a helyén marad.

Az Fog implantáció menete:

Az implantáció menete:

A DIAGNÓZIS – A fogszakorvos vizsgálat során ellenőrzi a vérerek elhelyezkedését és a csont állapotát. Panoráma röntgenfelvétel és CT vizsgálat alapján határozza meg a behelyezésre kerülő implantátum hosszát és átmérőjét, valamint a csontban való fekvését.

AZ IMPLANTÁTUM BEHELYEZÉSE – Az implantátum a fogászati klinikán, különösen steril körülmények között, helyi érzéstelenítést követően kerül behelyezésre az állcsontba. Ez akár kevesebb, mint egy órán át tart.

GYÓGYULÁS – 3 – 6 hónap elteltével, ha az operált sebfelület már meggyógyult és az implantátum a csonttal összenőtt, következik az implantátum felszabadítása.

REHABILITÁCIÓ – Ebben a fázisban kerül felhelyezésre a fogpótlás az implantátumra

Különböző szituációk fogimplantátum behelyezésére

  • Implantátum foghiány esetén

Fogazata teljes, csupán egy vagy két foga hiányzik? Ez esetben az implantátumok nagyon hasznosak lehetnek. Így már akár egy implantátum segítségével elkerülhető a foghiány melletti ép fogak koronázása, híd készítése céljából. A kíméletes megoldás jegyében ilyenkor az implantátum az ideális megoldás.

  • Megrövidült fogsor egy állcsonton

Egyoldali, hátulról rövidebb fogazat esetén – vagyis ha az egyik állcsontfélen a hátsó fogak hiányoznak – normál esetben kivehető részleges fogsor elkészítése szükséges, hiszen a rögzített fogpótláshoz hiányzik a hátsó pillér. Implantátumok behelyezésével azonban elkerülhető a kivehető fogpótlás. A hátsó fogak szerepe nagyon fontos a rágás és a funkcionális ízületi megbetegedések elkerülése érdekében.

  • Fog nélküli állcsont rögzített fogpótlással

A teljesen fogatlan állcsont helyreállítása rögzített fogpótlással is lehetővé válik ez által.

  • Fog nélküli állcsont kivehető fogpótlással

Gyakran olyan kedvezőtlenek az állcsontviszonyok, hogy teljes fogatlanság esetén a kivehető fogsor nem tart megfelelően. Implantátumokkal ismét lehetővé válik a rögzítési pontok megteremtése.

 

ÁRKÁDENT FOGÁSZAT

H-9700 Szombathely, Dolgozók Str. 1/A
☎ Telefon: +36 94 341-741
☎ Mobil:+36 20 20 97145
E-mail: info @ arkadent.hu

Útvonaltervezés

ÁRKÁDENT FOGÁSZAT. H-9700 Szombathely, Dolgozók Str. 1/A