Menu

Részleges kivehető fogsor

Részleges fogsor esetén még néhány saját fog rendelkezésre áll, melyekre a műfogakat rögzíteni lehet. Esztétikailag igényes fogpótlás, mely által a hiányzó fogak kivehető fogsorral kerülnek pótlásra. A fogsor csatlakozhat Riegel-lel, csúsztatóval vagy teleszkóp koronával a rögzített fogpótláshoz.

Részleges fogsor Riegel-elhorgonyzással

Ez a technika egyoldali foghiány esetén kerül alkalmazásra (csak az állcsont egyik felén hiányzó fogak). Így kímélve a szemközti állcsonton lévő fogakat. További előnye, hogy a szájpadlás területe szabadon marad a fogsorelemektől. A fogpótlás ezen fajtájához körülbelül két meglévő fogat kell koronázni, ezeken a koronákon lesz elhorgonyozva a kivehető fogpótlás. Erre szolgál a Riegel.

Részleges fogpótlás csúsztatóval

A fogsor rögzített és kivehető fogpótlások kombinációjából áll. Egy ilyen fogpótlás elkészítéséhez a meglévő fogakat koronázni kell, ezeken a koronákon lesz elhorgonyozva a kivehető fogpótlás. A koronázás a hagyományos eljárással történik, a koronákhoz kapcsolódik közvetlenül az úgynevezett csúsztató. Az elhorgonyzás elemei nem láthatók. A két technológia kombinációja biztosítja Önnek fogpótlása hosszú távú élettartamát.

Fogsor teleszkóp koronákkal

A teleszkópos fogsor kiváló fogpótlás. Könnyen be-és kivehető, kopásálló és a szájban teljesen észrevétlen. Nevetéskor és beszéd közben semmi sem utal a fogpótlásra. A saját fogakhoz való rögzülése egy dupla korona elven alapul, mely egy külső és egy belső koronából áll össze. A belső korona, egy nemesfém ötvözetből készült vékony sapka, mely a lecsiszolt fogon rögzül. A külső korona a fogsorba kerül beépítésre. A részleges fogsor behelyezésekor a külső korona, mint egyfajta teleszkóp, a belső koronára nyomódik. Eközben a két korona között egy filmszerű vékony nyálréteg képződik, ez biztosítja a fogsor stabil tapadását, ezáltal garantálva a kiemelkedő esztétikát és magas viselési komfortot.

ÁRKÁDENT FOGÁSZAT

H-9700 Szombathely, Dolgozók útja 1/A
☎ Telefon: +36 94 341-741
☎ Mobil:+36 20 20 97145
E-mail: info @ arkadent.hu

Útvonaltervezés